Dorn Methode

Wat is het?

De Dorn Methode is een zachte manipulatietechniek waardoor beenlengteverschil, bekkenscheefstand en scoliose kan worden verholpen.
Door zachte manipulaties in beweging toe te passen kan de behandelaar de diverse botten en gewrichten weer op hun plaats zetten.
Tijdens de Dorn behandeling bepaal ik eerst het beenlengteverschil en ga ik deze dan opheffen. Het heeft namelijk geen enkele zin om de bovenliggende lichaamsdelen (bekken, rug nek etc.) te gaan behandelen als de basis (de benen dus) ongelijk is.  Daarna behandel ik het bekken, de lende- , borst- en nekwervels. Het hele traject van enkels tot en met de nek komt dus aan bod tijdens een behandeling. Iedere keer weer.
Door alles weer ‘op de plek’ te zetten heeft het lichaam de kans om ongelijkheid,  scheefstand etc.  op te heffen en daardoor zullen klachten verdwijnen.
Na de behandeling krijgt u een enkele eenvoudige oefening mee naar huis om het lichaam te laten wennen aan de nieuwe (goede) stand.

 

Voor wie is het geschikt?

Doordat de Dorn methode werkt op het hele lichaam kunnen er erg veel blessures, kwalen en afwijkingen mee verholpen of verlicht worden.

Een greep uit de mogelijke indicaties waar de Dorn Methode  een positieve invloed heeft:

  • Rugklachten (hoge en lage)
  • whiplash
  • hoofdpijn en migraine
  • bekkenklachten
  • uitstralingsklachten naar de benen
  • knieklachten
  • RSI

Door de scheefstand van de wervels kunnen de zenuwen die links en rechts uit de wervelkolom komen gehinderd worden in hun functie. Daardoor worden die delen van het lichaam die door die zenuwen worden bediend (organen en andere structuren) van minder signalen voorzien wat negatief kan werken op die lichaamsdelen. Er wordt wel beweerd dat 80% van de fysieke kwalen veroorzaakt wordt door scheefstand in de wervelkolom met de bijbehorende, gestoorde zenuwfunctie.

Dorn is dus geschikt voor heel veel verschillende kwalen en is daar ook heel effectief. Als er na 3 behandelingen nog geen belangrijke verbetering is, is Dorn waarschijnlijk niet de juiste behandeling en zal ik u dan ook altijd aanraden een andere behandelaar op te zoeken.

Contra-Indicaties:

Er zijn ook gevallen waarbij een Dorn behandeling niet toegepast kan worden. Dit noemen wij contra-indicaties.

Deze zijn:
Immobiele klanten. U moet zelf naar de praktijk kunnen komen en uzelf op kunnen richten. GAan liggen en opstaan moet mogelijk zijn.
Trauma: Vlak na een ongeval is het niet mogelijk Dorn therapie toe te passen. Breuken, wonden etc moeten eerst goed geheeld zijn.
Kankerpatiënten. Met name tumoren en metastasen in de rugregio zijn een absolute contra-indicatie voor Dorn. Bij twijfel: neemt u alstublieft contact op.
Gewrichtsontstekingen aan de te behandelen gewrichten.
Ostheoporose.

 

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten, neemt u gerust contact met me op via de daarvoor geschikte kanalen.

Ik zal u zo gauw mogelijk van antwoord voorzien.
Ik zie u graag komen in mijn praktijk.

Socials
Facebook
Twitter
LinkedIn