Sportmassage

In Triangel Praktijk voor massage richt ik mij met name op de medische sportmassages.

Dit zijn massages die gericht zijn op spierklachten.

Deze klachten kunnen ontstaan zijn tijdens sportbeoefening, maar ook tijdens de uitvoering van werk of schoolwerkzaamheden.
Eigenlijk kunnen spieren overbelast raken in alle situaties waarin zij herhaaldelijk te zwaar belast worden. Ook repeterende beweging en slechte lichaamshouding kan bijdragen aan, of de oorzaak zijn van een overbelaste spier of spiergroep.

Massage is een effectieve methode om de gevolgen van deze overbelasting te verminderen. Dit kan acuut, als een soort ‘nood’-massage. Het heeft echter doorgaans meer effect en blijft ook langer werken als de aangedane spiergroep met een zekere regelmaat wordt gemasseerd. Welke frequentie daarbij het beste werkt verschilt van mens tot mens. De een is gebaat bij een massage iedere zes weken, een ander moet wellicht iedere twee weken op de tafel. Gemiddeld komt men uit op een massage per maand.

In mijn praktijk maak ik gebruik van de kennis en kunde die ik heb opgedaan in mijn opleiding tot NGS Sportmasseur. Daarnaast heb ik mijn medische kennis verdiept met een Hbo-opleiding Medische Basiskennis. Hierbij gebruik ik ook de ervaring en kennis die ik heb opgedaan in cursussen en opleidingen  voor diverse massages en behandelmethoden. Wat ik daaruit toepas is heel sterk afhankelijk van de klacht en de mens die op tafel ligt. Kortom een heel persoonlijke aanpak. In mijn optiek kan dat ook niet anders omdat iedere mens een uniek wezen is.

Mijn behandelingen ondersteun ik waar nodig met Medical Taping en toepassing van F.I.T. sportbalsem.

Mijn uitgebreide ervaring die ik heb opgedaan in verschillende wellnessbedrijven  leidt ertoe dat ik ook een ‘gewone’ ontspanningsmassage kan aanbieden. Per slot van rekening is spanning of stress ook een klacht en kan deze vaak via spierontspanning sterk verminderd worden.

Wilt u weten of uw klacht door mijn massages kan verminderen neemt u dan contact met mij op.
Als ik niet direct antwoord kan geven via de normale methoden (bellen, sms-en , what’s appen of mail) is het ook mogelijk om een kort consult af te spreken om de mogelijkheden te bekijken. Dit consult is dan gratis. Een eventueel hieruit voortvloeiende behandeling kost het normaal geldende tarief.

Wilt u mij vragen me in te zetten bij uw sportevenement of vereniging, mail of bel mij.

Socials
Facebook
Twitter
LinkedIn